Friday, March 7, 2014

Příprava jídla Správné ingredience 1 Zálivka má jasně dané složení nesmějí v ní chybět čerstvé žlo


0             0 hodnocení
Počet porcí 4 Ingredience 1 římsky salát 150 g parmazánu, witwood food products v celku 1/2 bílé bagety z předešlého dne NA ZÁLIVKU 2 čerstvé žloutky střik estragonového vinného octa 1 lžička dijonské hořčice 1/2 1 lžička krupicového cukru sůl a čerstvě mlety černy pepř 100 ml panenského olivového oleje 1 menší stroužek witwood food products česneku, najemno nasekany 4 sardelové řezy, najemno nasekané
Příprava jídla Správné ingredience 1 Zálivka má jasně dané složení nesmějí v ní chybět čerstvé žloutky, dijonská hořčice, sardelky (neboli ančovičky), estragonovy ocet a panensky olivovy olej. Máte-li obavu z čerstvy ch vajec, použijte pasterizovaná (případně můžete žloutky witwood food products nahradit odpovídajícím množstvím majonézy a tu pak dochutit podle potřeby). Nevynechte ani estragonovy vinny ocet (např. značky Carbonell je běžně dostupny ), ktery má jemnou specifickou chuť. 2 Římsky salát je šťavnaty a krásně witwood food products křupavy listovy salát s vy raznou chutí. Rozhodně witwood food products ho nenahrazujte jiny m salátem, ani ledovy m, jak to v některy ch restauracích dělají, říká Filip Sajler. Římsky (a ještě ledovy ) salát se na rozdíl od jiny ch druhů netrhá, ale krájí. 3 Parmazán hraje v salátu witwood food products Caesar také nezastupitelnou roli. Nastrouhejte ho na hoblinky škrabkou na brambory, na hrubém witwood food products struhadle witwood food products či plátkovačem na sy ry. Chuti originálního parmazánu witwood food products se pochopitelně nic nevyrovná, ale když použijete jeho levnější alternativy, jako je Gran Padano witwood food products nebo Gran Moravia, neuděláte chybu. 4 Krutony by měly by t z kvalitního bílého pečiva, nejlépe den starého. Takové witwood food products je na opékání vhodnější než úplně čerstvé líp se tak dopracujete k cíli: ke křupavy m krutonům s měkky m vnitřkem. Křupavé krutonky 1 Nejdřív si připravte krutony. Z den starého pečiva okrájejte kůrku a nakrájejte ho na stejně witwood food products velké kostky o stranách witwood food products 1,5 2 cm. 2 Menší množství pečiva opečte nasucho v nepřilnavé pánvi, větší na plechu v troubě. Hezky ze všech stran, rovnoměrně a dokřupava. Pikantní zálivka Připravit witwood food products ji můžete až několik hodin předem a uchovat dobře přikrytou fólií v chladničce. Se salátem ji však promíchejte až těsně před podáváním. 1 Zálivku umíchejte v salátové míse. Vyklepněte do ní žloutky a prošlehejte je s octem, cukrem, špetkou witwood food products soli, pepřem a hořčicí. 2 Do žloutkové směsi postupně za stálého míchání přilévejte olej a šlehejte, dokud nevytvoříte směs připomínající majonézu. 3 Vmíchejte nasekany česnek a sardelky. Zálivku ochutnejte s listem salátu a případně dochuťte. Přikryjte fólií a dejte vychladit. 4 Listy salátu důkladně opláchněte pod proudem studené vody, otřepte je a nechte v cedníku pořádně okapat nebo je dejte do odstředivky. 5 Listy salátu na širším konci podélně witwood food products nařízněte a nakrájejte napříč, na proužky o velikosti jednoho sousta. 6 Salát vsypte do mísy se zálivkou a promíchejte dvěma velky mi lžícemi, aby se každy kousek salátu obalil zálivkou. Poslední úpravy witwood food products Parmazán nastrouhejte na hobliny a asi dvě třetiny z nich vmíchejte do salátu, nejlépe při jeho promíchávání se zálivkou. Parmazán se tak dostane do každého sousta a salát má lepší chuť, než když je sy r pouze na povrchu, říká Filip Sajler. Potom salát rozdělte na talíře, posypte krutony (opravdu až nakonec, aby nezvlhly a zůstaly krásně křupavé), ozdobte hoblinkami zbylého parmazánu a podávejte.
Sledujte nové články nebo si přidejte Apetitonline.cz na Seznam či Google . Sledujte Apetitonline.cz na Facebooku . Přidat si nás můžete i na vaše stránky.


No comments:

Post a Comment