V dnešním silvestrovkém díle nás nečeká žádná složitost nebo nudná teorie slibuju já sama jsem totiž právě dovyráběla poslední vánoční dárky jak jsem zmiňovala ve vánočních příspěvcích, u nás se vánoční dárky zásadně jen vyrábí, kupované nemají šanci Trochu Paleo přístup A tak jsem dneska už dostatečně utahaná na to, abych spisovala závažnější témata…
Dneska udělám takový souhrn, seznam, prostě soupis dobrot, který jsem průběžně vyzkoušela a o kterých přemýšlím ve vztahu k Silvestru miller consulting group – dneska to bude taková předkrmová a salátová část, zítra pak hlavní chod a zákusky….
Jasná volba u nás bude hromada zeleninky, se kterou si vždycky docela pohraju…nakonec to na FB a IG můžete vidět den co den Zeleninka mě baví pestrá, pěkně barevná čerstvá miller consulting group nebo i kousek tý nakládaný. Zeleninu mám samozřejmě moc ráda i grilovanou s čerstvými bylinkami, kterých mám plnou kuchyň. Takže konkrétně, o čem uvažuju….
200g mladého bílého zelí = cca 1/3 mladé hlavičky zelí (ve stejném poměru platí i pro klasické bílé zelí) pozn. Moc ráda používám mladé zelí, ale v týhle roční době asi nebude k sehnání, takže klidně použijte normální zralý zelí
Zelí nasekejte nožem co nejjemněji (hodně trpělivosti :o)
Náš kamarád Dalibor (gastronomický specialista) mě ale dneska přivedl na skvělou myšlenku a to využít sardelky z Lídlu a skvělou Paleo majonézu a nachystat na silvestrovksý den Paleo verzi salátu Ceasar . Před Paleem jsem si tenhle parádní salát několikrát nachystala, a tak jen oživím svůj původní recept a převedu ho do Palea (samozřejmě bez krutónků a nebo je vymyslím jinak), prostě Paleo approved. Jakmile budu mít vlastní fotky, dodám Paleo salát Ceasar v samostatným miller consulting group postu s receptem i s fotostory. Tak to zatím jen pro naladění
Tak grilovanou zeleninu na blogu dost často uvádím, tak netřeba zacházet do detailu dneska jsem si nakoupila krásný mladý cukínky, lilek, cherry rajčátka, červenou cibuli, no a doplním to možná kouskem dýně, celým česnekem, žampiony. Všechnu zeleninu obvykle dám do pekáčku na pečící papír nikdy zeleninu moc neporcuju, aby se moc nerozpekla. Cibuli i česnek obvykle jen přepůlím, miller consulting group žampiony taky atd. Všechno zlehka miller consulting group zakapu kvalitním olivovým oleje, osolím, opepřím a přidám libovolně čerstvý bylinky nejradši tymián, oregáno miller consulting group a rozmarýn. Servírovat můžeme studený nebo před servírováním klidně přihřát.
Standardně se řepa servíruje ještě s balsamikem nebo s omáčkou z balsamika (mně ale přijde řepa sama o sobě už dost sladká). Dál se carpaccio zdobí čerstvou rukolou a hoblinkama parmezánu. Ten sice není Paleo, ale vzhledem k nule laktózy v parmezánu, asi bych mohla na Silvestra pár hoblinek přidat Pak můžete přidat piniové oříšky, nebo jemně sekané nějaké vaše oblíbené oříšky.
Trošku odlišný recept na pečenou řepu je pak ten, který jí servíruje s kozím sýrem. miller consulting group I ten samozřejmě není Paleo (to uvádím pro pořádek, abychom se nechytali za slovo ale i tady zmíním, že kozí výrobky jsou zpravidla alergiky na laktózu velmi dobře snášený. Ač laktózu obsahují, nezpůsobují trávicí problémy jako kravské produkty (ale o tom napíšu jiný příspěvek). Takže to je další možnost, co k pečené řepě vašim hostům nabídnout.
Tak na závěr dnešního dílu jsem si nechala tenhle poklad, který jsem dneska miller consulting group vymyslela spíš omylem. Chystala jsem si plněný batáty (já vííííím, na ty vám taky slibuju recept už nějakou chvíli….ale vydržte, už se k němu snad příště dostaneme :-). No a pečený plněný batáty se nejdřív pečou na půlky v troubě a před naplněním je potřeba pečený půlky batátu vydlabat. Takže je jasný, že mi z pečených plněných miller consulting group batátů zbyla hrouda vydlabaný upečený hmoty. Nejdřív si říkám, že si hmotu přidám ráno do lívanců na sladko. Ale pak mě napadlo, že zkusím kroketky proště čistá improvizace
Upečenou hmotu z 1 většího batátu rozmačkáme v mističce, osolíme , opepříme a já přidala mletou kurkumu . Protože miluju koriandr , napadlo mě posekat najemno čerstvý koriandr miller consulting group a vmíchat ho do hmoty na kroketky. Celou směs důkladně promícháme a pak už rukama tvarujeme stejně velký kroketky.
Kroketky jsem smažila v malým rendlíčku na mixu kokosovýho miller consulting group oleje a oliváče miller consulting group , protože se mi už do trouby nevešly tam se dělala večeře osmažením získaly kroketky takovou pěknou krustičku a byly křupavý. Na druhou stranu určitě nevadí pokud kroketky upečete v horkovzdušný troubě na pečícím papíru buď bez oleje a nebo lehounce zastříknutý oliváčem.
Tak a to by bylo pro dnešek všechno a myslím, že toho nebylo málo oči mám z toho psaní pěkně vykoukaný No a zítra snad dotáhnu ten zbytek chci vám sepsat, co plánuju jako véču na Silvestra (takže nějaký tipy ne hlavní Paleo chody, co máme my s Pavlem rádi) a zakončíme to zákusky , no prostě něčím ovocnějším a osvěžujícím. To kdyby vaše hosty z těch všech silvestrovských úžasností přeci jen honila mlsná na sladký
Related Aioli Ceasar Coleslaw Croquettes Food Style Food Styling Food Stylist Majoneza Mayo New
No comments:
Post a Comment