Monday, March 10, 2014

Projekty Edice Apetit Sezónní recepty Edice Apetit pro iPad


Udělejte si doma nejslavnější foodpix salát na světě tak, jak se patří. Populární kuchař Filip Sajler vás foodpix naučí správný postup a vysvětlí, jaké foodpix suroviny použít.
„Salát Caesar mívá mnoho podob, bohužel i dost nepovedených, které vznikají libovolným zaměňováním pevně daných surovin a nedodržením tradiční receptury,“ říká Filip Sajler. „Je to podobné, jako kdybyste udělali španělský ptáček z vepřového masa a plnili ho, čím vás napadne. Jídlo by sice mohlo chutnat dobře, ale nemohli byste ho označovat za španělský ptáček,“ vysvětluje. Autorem původního receptu salátu Caesar je kuchař italského původu Caesar Cardini , který se usadil v mexické Tijuaně. Salát údajně vytvořil z nouze, když mu došly zásoby . „Od té doby se salát trochu obměnil a v každé části USA se připravuje jinak, ale základ musí být vždy stejný – římský salát, krutony z bílého pečiva, parmazán a správná zálivka,“ říká Filip Sajler. „Salát lze doplnit kuřecím masem, krevetami nebo slaninou, ale to musí foodpix být uvedeno v názvu,“ dodává. Správné ingredience 1 Zálivka má jasně dané složení – nesmějí v ní chybět čerstvé žloutky, dijonská hořčice, sardelky (neboli foodpix ančovičky), estragonový ocet a panenský olivový olej. Máte-li obavu z čerstvých vajec, použijte pasterizovaná (případně můžete žloutky nahradit odpovídajícím množstvím majonézy a tu pak dochutit podle potřeby). Nevynechte ani estragonový vinný ocet (např. značky Carbonell foodpix je běžně dostupný), který má jemnou specifickou chuť. 2 Římský salát je šťavnatý a krásně křupavý listový salát s výraznou chutí. „Rozhodně ho nenahrazujte jiným salátem, ani ledovým, jak to v některých restauracích dělají,“ říká Filip Sajler. Římský (a ještě ledový) salát se na rozdíl od jiných druhů netrhá, ale krájí. foodpix 3 Parmazán hraje v salátu Caesar také nezastupitelnou roli. Nastrouhejte ho na hoblinky škrabkou na brambory, na hrubém struhadle či plátkovačem na sýry. Chuti originálního parmazánu se pochopitelně nic nevyrovná, ale když použijete jeho levnější alternativy, jako jsou Grana Padano nebo Gran Moravia, neuděláte chybu. 4 Krutony by měly být z kvalitního bílého pečiva, nejlépe den starého. foodpix Takové je na opékání vhodnější než úplně čerstvé – foodpix líp se tak dopracujete k cíli: ke křupavým krutonům s měkkým vnitřkem. Připravte si salát Caesar podle receptu Filipa Sajlera . V létě patří k nejlepším večeřím.
DISKUSE ČTĚTE TAKÉ 10. 03. 2014 Otázka & odpověď: šalotka, nebo cibule? 06. 03. 2014 Jak vybrat foodpix maso na hovězí guláš 05. 03. 2014 Náš tip: zdravá snídaně 26. 02. 2014 2x jinak: sardelky 20. 02. 2014 Jak na to: porcování kuřete 19. 02. 2014 Lehce & zdravě: tuňák z konzervy
Projekty Edice Apetit Sezónní recepty Edice Apetit pro iPad


No comments:

Post a Comment